Opleiding en begeleiding

Meer weten over onze diensten? Bel 0174-413400

Opleiding en begeleiding schoonmaakpersoneel

Goed personeel is goud waard! Van Holstein schoonmaakdiensten werft, selecteert en begeleidt zijn personeel heel zorgvuldig. Voordat een medewerker bij Van Holstein in dienst treedt, wordt hij/zij uitgebreid gescreend op de volgende zaken:

  • Motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Uitstraling en sociale vaardigheden
  • Identiteit (voldoen aan de voorwaarden gesteld in de Wet Arbeid en Vreemdelingen)
  • Indien gewenst een bewijs van goed gedrag (VOG)
  • Beheersing van de Nederlandse taal
  • Ervaring in de schoonmaakbranche

Inwerken en proeftijd

Na het goed doorstaan van de selectie- en screeningsfase volgt de potentiële medewerker de schriftelijke cursus ‘instructie bij introductie’.

In deze cursus krijgt de medewerker een uitgebreide instructie aangaande de schoonmaakopdracht in uw gebouw. Onder andere de schoonmaakkwaliteit, belasting van het milieu en de veiligheid komen hierbij aan bod.

3-daagse on the job-training
Uniek in de schoonmaakbranche is dat de medewerker bij Van Holstein ook nog een 3-daagse on the job-training krijgt van de rayonmanager bij u op de werkvloer. Hierbij wordt ter plekke nogmaals alle aspecten doorgenomen betreffende uw schoonmaakopdracht (schoonmaakspecificaties, schoonmaakmiddelen etc). Ook wordt de medewerker tijdens deze inwerkperiode gewezen op de nooduitgangen, de brandblussers en het noodnummer. Op de werkwagen bevindt zich altijd een taakomschrijving met plattegrond met daarop aangegeven de vluchtroutes en het logboek van Van Holstein. In het logboek staat het noodnummer vermeld dat 24 uur per dag bereikbaar is voor het personeel.

Na de inwerkperiode krijgt de nieuwe medewerker de cursus ‘Instructie bij introductie’. Ter afsluiting van deze cursus krijgt de medewerker een vragenlijst die ingevuld dient te worden. Uit de antwoorden kan de rayonmanager opmaken of de nieuwe medewerker goed op de hoogte is.

In het eerste jaar dient de medewerker de basisopleiding van Stichting vakvereniging Schoonmaak (SVS) goed te hebben afgerond.

Vast dienstverband

Na het goed doorlopen van de inwerkperiode treedt de medewerker in vaste dienst. Van Holstein vindt het motiveren en stimuleren van zijn personeel van groot belang en biedt daarom ook elke medewerker de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

Goed opgeleid en representatief

De geschoolde medewerker van Van Holstein beheerst de schoonmaaktechnieken, weet wat hij of zij waar moet doen en met welke middelen. Is representatief en beschikt over voldoende sociale vaardigheden om u als klant professioneel van dienst te kunnen zijn!

Schoonmaak tot in het

kleinste detail

Wij gaan graag voor u aan de slag. In de regio Haaglanden, Rijnmond, Westland en omstreken.

Contact