Historie

Meer weten over onze diensten? Bel 0174-413400

Van vader op zoon

Van Holstein Schoonmaakdiensten werd in 1986 te Wateringen opgericht door Jan van Holstein, vader van huidige eigenaar Dennis van Holstein. De gemeente Wateringen en basisschool de Kyckert te Wateringen kon het bedrijf als zijn eerste klanten verwelkomen.

Van Holstein bouwt aan een goede naam in het periodiek schoonmaakonderhoud en glasbewassing en het klantenbestand groeit gestaag. Met als gevolg dat het magazijn en het kantoor te Wateringen te klein worden en het bedrijf in 1990 verhuist naar ’s-Gravenzande.

Dennis van Holstein

In 1993 komt de huidige directeur en eigenaar Dennis van Holstein in dienst bij Van Holstein Schoonmaakdiensten. De eerste jaren is Dennis werkzaam op de werkvloer, later treed hij toe tot het management. In het jaar 2000 vindt de officiële overdracht van de aandelen plaats. Vader Jan van Holstein blijft op de achtergrond nog wel een aantal jaar aan als adviseur. In 2010 trekt hij zich echter volledig terug uit het bedrijf.

Kwaliteitsbeleid en keurmerken

Als een van de eerste kiest Van Holstein Schoonmaakdiensten ervoor om in 1998 haar kwaliteitsbeleid vast te laten leggen volgens de norm van NEN- en ISO-9002. Van Holstein kan door de bedrijfsprocessen vast te leggen en te registreren het gestelde doel, de klanttevredenheid verhogen, bereiken. In 1999 vindt de volgende wisseling van de wacht plaats, wanneer Sylvia van Breukelen- van Holstein na afronding van haar studieperiode de administratieve werkzaamheden van haar moeder Corry van Holstein overneemt.

Onder leiding van Dennis van Holstein groeit het bedrijf uit tot een onderneming met ruim 150 medewerkers. In 2004 wordt een nieuw passend onderkomen gevonden in oprichtingsplaats Wateringen. Een modern turnkey kantoor, centraal gelegen aan de A4, midden in het werkgebied van Van Holstein Schoonmaakdiensten.

In 2013 wordt het OSB keurmerk behaald

Groei

Van Holstein Schoonmaakdiensten is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de schoonmaakbranche. De regionale focus, de hoge kwaliteitsnormen en de klantgerichtheid maken Van Holstein uniek. En ondanks de enorme groei, op dit moment ruim 200 medewerkers, is Van Holstein een familiebedrijf
gebleven waar u als klant op kunt bouwen.

Van Holstein kiest in 2014 voor zonne-energie. De geplaatste zonnepanelen leveren voldoende energie voor het gehele bedrijfsgebouw.

Van Holstein Schoonmaakdiensten is klaar voor de toekomst!

Overzicht historie van Holstein Schoonmaakdiensten

 • 1986 oprichting Van Holstein Schoonmaakdiensten door J. van Holstein
 • 1990 verhuizing naar ’s-Gravenzande
 • 1993 start Dennis van Holstein
 • 1997 start Sylvia van Breukelen- van Holstein
 • 1998 behalen NEN- en –ISO 9002
 • 1999 12,5 jarig bestaan
 • 2000 overname aandelen Dennis van Holstein
 • 2004 verhuizing naar Wateringen
 • 2011 25 jaar bestaan Van Holstein Schoonmaakdiensten
 • 2013 behalen OSB keurmerk
 • 2014 middels zonne-energie wordt het bedrijfsgebouw van Van Holstein voorzien van stroom

Schoonmaak tot in het

kleinste detail

Wij gaan graag voor u aan de slag. In de regio Haaglanden, Rijnmond, Westland en omstreken.

Contact